Vanuit onze visie en missie is het motto ‘Samen sterk voor…’ ontstaan. Dit is ons DNA, daar gaan én staan wij voor. Alles wat wij denken, zeggen en doen hangen wij op aan dit motto. Binnen onze klassen hebben wij oog voor elk kind. Iedereen doet ertoe. Wij geloven dat de Here God elk kind uniek heeft gemaakt en met een bepaalde reden aan Zijn wereld heeft gegeven. Elk kind heeft talenten en kwaliteiten gekregen. Wij willen graag die talenten en kwaliteiten zowel sociaal-emotioneel als cognitief ontdekken én (verder) ontwikkelen, want wij geloven dat vanuit daar nieuwe uitdagingen kunnen worden aangegaan. Wij willen de kinderen hierin optimaal begeleiden, zodat zij volledig kunnen functioneren in de huidige maatschappij. Hierbij zetten we het kind zelf in, zijn of haar klasgenoten, zijn of haar ouders, andere kinderen van de school en het team van leerkrachten. Daarnaast maken we gebruik van materialen, lessen, werkvormen en faciliteiten. Dit doen wij binnen een veilige, positieve en transparante sfeer waarin iedereen zich gezien, welkom en thuis mag voelen.

Samen sterk voor!

Ons fundament
Wij willen dat iedereen (kind, ouder en leerkracht) zich aan het eind van de dag gezien voelt en tevreden naar huis gaat.

Wij willen dat na een jaar elk kind samen met de ouders en leerkracht tevreden terugkijkt op een mooi jaar, omdat hij of zij weer een stap verder is gekomen in de ontdekking én ontwikkeling van zijn of haar talenten en kwaliteiten.

Wij willen dat na 8 jaar een kind vol trots afscheid neemt van onze school, zich vaardig genoeg voelt om in de maatschappij te kunnen functioneren en terugkijkt op een fantastische tijd. Hij of zij komt graag nog eens terug en praat met regelmaat graag én positief over onze school op het voortgezet onderwijs.

Wij willen dat kinderen, ouders, leerkrachten en externe contacten als ambassadeurs positief en vol trots spreken over onze school op verjaardagen, feesten, bij de sport- en
muziekverenigingen, op zondag in de kerk, enz. Wij willen dat onze school in verbinding staat met de kinderopvang, het voortgezet onderwijs, muziek- en sportverenigingen, kerken, het dorp Westbroek en de nabije omgeving. Wij zijn niet de beste school in de omgeving, maar vóór de omgeving!

Onze school wil onderdeel zijn van de maatschappij. Iedereen voelt zich welkom, thuis en gehoord als hij of zij op onze school is. Er is oog en aandacht voor elkaar, ruimte voor ontmoeting en het besef dat als we samenwerken we op ons sterkst zijn.

Onze school is een kleine school waarin door duidelijke regels, regelmaat en rust een positieve en veilige sfeer hangt. Binnen onze kleine school is een hardwerkend en hecht team. Er wordt kwaliteit geleverd en er is oog voor het individuele kind. We willen elk kind volledig tot bloei laten komen. Er is bereidheid om nieuwe ontwikkelingen aan te gaan. Samen met de kinderen en ouders willen we er alles uit halen wat er in zit. Hierdoor zijn ouders betrokken bij onze school.